Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «این ترک پارسی‌گوی» نوشته حسین منزوی تحلیل و بررسی شعر شهریار است؛ منزوی در این کتاب از شهریار به عنوان شاعر شیدایی و شیوایی یاد می‌کند و شعر او را با عناوین مختلف از قبیل تذکره احوال، شعر شهریار، غزل شهریار، مکتب شهریار، هذیان دل و حیدربابا با قلم شیوای خود نقد و بررسی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین منزوی (زاده ۱ مهر ۱۳۲۵ – درگذشته ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۳) شاعر ایرانی است. او که بیشتر به عنوان شاعری غزل‌سرا شناخته شده است، در سرودن شعر نیمایی و شعر سپید هم تبحر داشت. نقش منزوی، در زنده‌کردن غزل معاصر، چشمگیر ارزیابی شده است و حتی بعضی از منتقدان کار او را انقلابی در غزل امروز می‌دانند و آن را با کاری که نیما در تحول شعر فارسی کرد، مقایسه کرده‌اند. او در ترانه‌سرایی هم توانا بود و آلبوم نسیما به خوانندگی افتخاری از سروده‌های اوست.

کتاب «این ترک پارسی‌گوی» توسط بهروز منزوی برادر حسین منزوی و غلامرضا طریقی تصحیح شده و توسط انتشارات سوره مهر در ۳۲۴ صفحه در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.

در بخشی از این کتاب که به قلم بهروز منزوی تنظیم شده آمده است:

«صورت نخست این کتاب پر از اغلاط و سهل‌انگاری های چاپی بود که این حقیر آن‌ها را اصلاح کرد. برخی از پاره‌های اشعار استفاده شده در متن را چه از شهریار و چه از دیگران که از قلم افتاده بود با رجوع به منابع اصلی یافتم و در جای خود نهادم و بعضاً توضیحاتی را که به نظر لازم می‌آمد در پانویس آوردم. این پانویس‌ها با نشانه (ب-م) مشخص شده‌اند و روشن است که بقه پانویس‌ها از نویسنده کتاب است.»

علاوه بر عناوینی که به آن اشاره شد، موضوعات دیگری مثل مثنوی افسانه شب، شعرهای آزاد (نیمایی) شهریار، جان شعر شهریار و تبلورش در قالب‌های دیگر، شهریار شاعر مسلمان، شعر شهریار بخشی از فرهنگ هنر معاصر، شهریار و مفتون هم در این کتاب به آن پرداخته شده. همچنین در بخش‌های دیگری از کتاب با عنوان «معاصران درباره شهریار چه گفته‌اند؟» و «شهریار شاعر حیدربابا» هم از زاویه جالب توجهی به شهریار پرداخته شده است.

کد خبر 5534510 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: غلامرضا طریقی حسین منزوی انتشارات سوره مهر معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب ترجمه بنیاد ملی بازی های رایانه ای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران دفاع مقدس نهاد کتابخانه های عمومی کشور انتشارات ققنوس انتشارات راه یار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یوسفعلی میرشکاک فرهنگسرای رسانه بازی های رایانه ای نکوداشت روز قلم شعر شهریار حسین منزوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۱۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۶۰ شاعر خارجی در جشنواره شعر رضوی ترکی آذری

به گزارش خبرنگار مهر، رامین پورعباس عصر سه شنبه در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره شعر رضوی با اشاره به برگزاری اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در ۲۶ اردیبهشت گفت: علاوه بر ۴۱۶ اثر ارسالی از داخل کشور، ۱۲۰ اثر از ۶۰ شاعر کشورهای مختلف از جمله ترکیه، آلمان، هلند، عراق، روسیه و ترکمنستان به این جشنواره ارسال شده است.

وی اشاره به برگزاری اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعری رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان سلماس اظهار کرد: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های شعرخوانی، اختتامیه این جشنواره ۲۶ اردیبهشت ماه سال‌جاری در سلماس برگزار خواهد شد.

پورعباس با بیان اینکه تمام تدابیر برای میزبانی شایسته از این جشنواره اندیشیده شده است، افزود: علاوه بر ۴۱۶ اثر ارسالی از داخل کشور، ۱۲۰ اثر از ۶۰ شاعر کشورهای مختلف از جمله ترکیه، آلمان، هلند، عراق، روسیه و ترکمنستان به این جشنواره ارسال شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سلماس گفت: شاعرانی از استان‌های آدربایجان شرقی، قم، خراسان رضوی، زنجان، تهران، اردبیل، همدان، کرمانشاه، قزوین، سمنان، البرز، خراسان‌جنوبی، مازندران، گیلان و آذربایجان‌غربی در این جشنواره شرکت داشته و آثار خود را ارسال کرده‌اند.

پورعباس تصریح کرد: آثار ارسالی از شاعران سلماس در این دوره با رشد چشمگیر مواجه شده به نحوی که ۴۰ اثر از ۲۶ شاعر توسط شاعران سلماسی به جشنواره ارسال و امید است با میزبانی شایسته از این جشنواره شاهد افتخارآفرینی شاعران سلماس نیز در این جشنواره شعر بین المللی باشیم.

کد خبر 6099893

دیگر خبرها

  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • منزوی کردن زنان را قبول نداریم
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • شرکت ۶۰ شاعر خارجی در جشنواره شعر رضوی ترکی آذری
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • معلمان افسران پیشتاز در مقابله با هجمه‌های فرهنگی هستند
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • تعظیم شهریار مقابل چهره خاص زندگی