Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@10:08:11 GMT

شعر زبان عالم غیب است

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۰۴۷۹

شعر زبان عالم غیب است

ایسنا/زنجان معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در زمان معاصر استاد منزوی با توانمندی توانست به غزل، جامه نو بپوشاند.

یاسر احمدوند شامگاه دیروز (۲۸ دی‌ماه) در آیین اختتامیه نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل حسین منزوی با بیان اینکه پیوند خوردن نام یک شهر با غزل ارزشمند است و پیوند خوردن نام زنجان و اهالی این شهر با غزل نیز خیلی مبارک است، اظهار کرد: شعر زبان عالم غیب است، شعر برداشت یا الهامی است که یک شاعر از عالم غیب می‌گیرد و غزل لطیف‌ترین زبان کشف عالم غیب به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سخت بود بعد از اینکه بزرگانی در تاریخ کشور در قالب غزل اشعار بلندی می‌سرودند، فردی در این حوزه عرض‌اندام کند که در زمان معاصر استاد منزوی با توانمندی توانست به غزل جامه ‌نو بپوشاند.

این مسئول با بیان اینکه شاید بشود در ردیف استاد منزوی مثلثی نام برد که تشکیل شده از سیمین بهبهانی، محمدعلی بهمنی و حسین منزوی که پرچم‌داران غزل نو و معاصر هستند که علاوه بر تلاش‌های زبانی ارزشمندی که در قالب غزل داشتند، تلاش‌هایی نیز در تصویرسازی نو برای غزل انجام دادند، تصریح کرد: اگرچه روزگار سر ناسازگاری با استاد منزوی داشت و در عشق ناکام بود و عشق‌شان به جدایی کشید ولی همین عاملی بود تا داغ عشق در غزل‌های استاد منزوی برافروخته شود و اشعار ایشان از مفاهیم عمیق پربار شده و آتشین شود.

احمدوند با بیان اینکه مرحوم منزوی از قبل انقلاب چهره شد و اولین بار در جشنواره شعر فروغ به عنوان چهره جوان مطرح شد، ادامه داد: درخشش استاد منزوی از قبل از انقلاب آغاز شده و بعد از انقلاب نیز تبدیل به استوانه‌های شعر شد و امیدوارم توجه به شعر و توجه به غزل برای شهر زنجان مبارک باشد و جوانان، دختران و پسران شاعر این شهر در عرصه‌های مختلف درخشش بیشتری داشته‌ باشند و امکانات بیشتری برای آن‌ها فراهم شود تا در میادین ملی از بین شاعران زنجانی، منزوی‌هایی رشد و ظهور کند و دوباره به عرصه ادبیات این کشور نوجویی و نوگویی را وارد کند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در تاریخ آنجایی که همه زبان‌ها و قالب‌ها درمانده‌اند، شعر به یاری آمده‌ است و باید قدردان این موهبت الهی باشیم، گفت: شعر محصول اقلیم این سرزمین و ثمره این آب و خاک است، شعر را باید پاسداشت، تقویت کرد و غنا بخشید، شعر برای ما است و باید میزبان و پاسبان آن باشیم.

احمدوند با بیان اینکه برای یکدیگر شعر بخوانیم، شعر حفظ کنیم و جلسات شعرخوانی داشته‌ باشیم و برای بیان مفاهیم ارزشمند و والا، چه قالب و بستری زیباتر از شعر و غزل است، افزود: در هجوم زشتی‌های این روزگار لطافت ادب فارسی می‌تواند جان ما و جان فرزندان‌مان را محافظت کند. آمیخته شدن ادب و ادبیات با خانواده‌ها، مصونیت از بسیاری از انحرافات را به همراه خواهد داشت.

در ادامه این مراسم، دبیر علمی نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل حسین منزوی نیز با بیان اینکه اگر حاصل برگزاری رخدادهایی همانند دوسالانه منزوی، بعد از پایان و تقسیم جوایز تمام شود، خسران است، اظهار کرد: برگزاری این دوسالانه منجر به تشکیل دبیرخانه دائمی آن در زنجان شود، به نحوی که با کسانی که غزل کار می‌کنند و جلسات غزل دادند، ارتباط مستمر داشته باشد و یک مرکز علمی و هنری برای غزل تشکیل شود، حاصل خوبی است.

اسماعیل امینی با اشاره به گسستی که بین دانشگاه‌ها و محافل شعری وجود دارد و تقریباً در دانشگاه‌ها با نگاهی با شک و تردید نسبت به شعر معاصر دارند، اظهار کرد: اگر در زنجان که شاعران، اساتید و پژوهشگران برجسته‌ای وجود دارد، مکانی به عنوان پژوهشکده غزل شناخته شود تا همه اسناد و مدارک موجود در رابطه با غزل و مرحوم منزوی در آن جمع شود تا افرادی که تمایل به انجام کار علمی دارند، بدانند مرجعی وجود دارد، اقدام ماندگاری است.

محمدربیع احمدخانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز در ادامه این مراسم با اشاره به برگزاری جایزه جلال آل‌احمد، جایزه فروغ فرخ‌زاد و جایزه قیصر امین‌پور، خاطرنشان کرد: حسین منزوی شاعر بزرگی است اما تاکنون برای وی بزرگداشتی مثل جایزه احمد شاملو برگزار نشده بود، از همین رو تصمیم گرفتیم که چنین بزرگداشتی برای استاد منزوی برگزار کنیم.

به گزارش ایسنا، بنا به اعلام هیئت داوران، نفر برگزیده بخش تک اثر افسانه‌سادات حسینی از نیشابور بود، در بخش کتاب فارسی نیز سیدعلی شکراللهی از اصفهان به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد و وحید طلعت از ارومیه و عاصم اسدی از زنجان نیز به ترتیب نفرات برگزیده بخش تک اثر ترکی و بخش پژوهش معرفی شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حسین منزوی زنجان استاد منزوی حسین منزوی عالم غیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دختران سرمایه بزرگ کشور هستند/ منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم

سخنرانی رئیس جمهور در مراسم جشن گرامیداشت روز دختر «دختران آرمانی» دقایقی قبل آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» در مراسم جشن گرامیداشت روز دختر «دختران آرمانی» که صبح امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ برگزار شد ضمن گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) اظهار کرد: به برکت نام فاطمه معصومه روز دختر مبارک باد، از برگزار کنندگان این نشست باشکوه تشکر می‌کنم. به وجود شما دختران افتخار می‌کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: دختران عزیز شما معلمان و استادان دانشگاه و صاحبان اندیشه فردا برای جامعه و آینده سازان کشور هستید. شما دختران سرمایه بزرگ برای خانواده، شهر استان و کشور هستید و ما قدر شما را می‌دانیم.

رئیس جمهور گفت: دختر هدیه خداوند است. شما هدیه‌های الهی هستید و ما به شما به عنوان هدیه‌های گرانقدر پروردگار نگاه می‌کنیم. ما نه نگاه مغرب زمین را در مورد زن و دختر قبول داریم که یک نگاه ابزاری است و نه ان نگاهی که می‌خواهد زن را از جامعه و نقش آفرینی جدا کند. دختران ما می‌توانند همسران و مادران ارزشمند باشند و هم می‌توانند در عرصه اجتماع نقش آفرین باشند.

تکمیل می‌شود…

کد خبر 751694

دیگر خبرها

  • «بارگاه ادبار» آغاز می‌شود/ خیال خوشی‌ها درمان ناخوشی‌ها نیست!
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم
  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم | به اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی...
  • دختران سرمایه بزرگ کشور هستند/ منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم
  • منزوی کردن زنان را قبول نداریم
  • فقدان مرحوم ماموستا فخری یک ضایعه بود
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد