Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@10:05:15 GMT

شعر بی دغدغه معنا ندارد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۶۶۸۹۲

شعر بی دغدغه معنا ندارد

یک شاعر گفت: شعر کامل و واضح آن است که دغدغه مند باشد، شعر بی دغدغه معنا ندارد؛ برخی شعر دغدغه مند را کهنه می دانند اما من شعر را به منظور دغدغه هایم دنبال می کنم و کاری به موج هایی که به وجود می آید، ندارم؛ آنچه از منزوی آموختم این است که شعر بی دغدغه را شعر حساب نکنم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی ملکی، شاعر اصفهانی شامگاه گذشته- پنج شنبه ۲۲ خرداد ماه- در لایو اینستاگرامی صفحه مرکز آفرینش‌های ادبی قلمستان که با عنوان "شعر نیوش" برگزار شد، اظهار کرد: شعر چیزی نیست که توسط من کشف شود بلکه آن چیزی است که خود سراغ شاعر را بگیرد، در واقع ممکن است من به عنوان یک شاعر مضمون یا تصویر را کشف کنم، اما ماهیت شعر چیزی است که خود اذن ورود پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه "مسلماً نمی‌توان در هیچ زمانی به تعریفی قانع کننده و همیشگی از شعر دست یافت" افزود: انسان‌ها یک زبان گفتار دارند که توسط عقل پالایش می‌شود؛ در واقع پنداری در ذهن انسان‌ها شکل می‌گیرد که از فیلتر عقل عبور کرده و به گفتار تبدیل می‌شود؛ عقل انسان در این قسمت بررسی می‌کند که گفتن چه سخنی درست و کدام نادرست است؛ به نظر من شعر یک میانبر است که عقل را دور می‌زند و مصلحت اندیشی‌های آن را ندارد.

این شاعر در خصوص پایبندی خود به قالب غزل، اضافه کرد: هر قومی دارای فرهنگی است که خصلت‌های خاص خود را دارد، مخالف جهانی شدن نیستم اما آن را کپی برداری نیز نمی‌دانم مثلاً کسی که خواننده حرفه‌ای ادبیات باشد زمانی که شعر فارسی می‌خواند، مایل است که بداند وارثان فردوسی، سعدی و حافظ به کجا رسیده‌اند و نمی‌خواهد یک کپی ضعیف از ادبیات غرب را بخواند؛ گویی بسیاری از شعرهای ما ترجمه است؛ به نظر من اگر کسی بخواهد از نقطه صفر و بدون شناخت ادبیات خود شروع به شعر سرایی کند محکوم به فنا است.

ملکی در خصوص تأثیر پذیری خود از حسین منزوی، ادامه داد: در روزگاری زندگی می‌کنیم که خوش‌بین‌ترین افراد اذعان می‌دارند که از نظر اخلاقی به سمت و سوی مناسبی نرفته‌ایم؛ برخی در این فضا قرار دارند و با کجی‌هایی که هست زندگی می‌کنند و حتی راست‌ترین و پاک‌ترین افراد نیز به سوی همرنگ جماعت شدن می‌روند، چراکه در خیابانی که همه خلاف مسیر حرکت می‌کنند خطر، کسی را تهدید می‌کند که درست پیش می‌رود.

وی با اشاره به اینکه حسین منزوی در خصوص امام حسین (ع) غزل سروده است، گفت: آیا کسانی که دم از شعر آئینی می‌زنند به اهداف آن نزدیک‌ترند یا افرادی که از اخلاق و مبارزه با ظلم سخن می‌گویند، آیا کسی شاعر آئینی است که مثلاً نحوه شهادت امام حسین (ع) را بیان می‌کند یا فردی که راه او را نشان داده و آسیب شناسی می‌کند؟

این شاعر تصریح کرد: شعر منزوی یک مجموعه کامل و مناسب است؛ او کسی است که با سلوک به جایی که در آن قرار دارد رسیده، منزوی تمام آنچه را که می‌گوید دیده و حس کرده، اما ما آنچه را بیان می‌کنیم خوانده یا شنیده‌ایم و بی شک تأثیر گذاری کسی که دیده و شعر می‌سراید در مقایسه با فردی که شنیده و شعر می‌گوید از زمین تا آسمان است.

ملکی در خصوص اجتماعی بودن غزل‌های خود، اضافه کرد: به نظر من اگر شاعری غم را نبیند شادی را نیز درک نخواهد کرد و اگر درد هم نوع نداشته باشد شعر به درد او نخواهد خورد؛ درست است که عشق از وجوهی است که باید در شعر به آن پرداخته شود اما عشق بدون پشتوانه نشان می‌دهد که نگاه شاعر یکسویه، منفعت‌آمیز و مصلحت اندیشانه بوده؛ همچنین اگر در شعر یک شاعر درد احساس نشود مطمئناً او دچار خودسانسوری شده است و نگاه ناقصی داشته است.

وی ادامه داد: شعر کامل و واضح آن است که دغدغه مند باشد، شعر بی دغدغه معنا ندارد؛ برخی شعر دغدغه مند را کهنه می‌دانند اما من شعر را به منظور دغدغه‌هایم دنبال می‌کنم و کاری به موج‌هایی که به وجود می‌آید، ندارم؛ آنچه از منزوی آموختم این است که شعر بی دغدغه را شعر حساب نکنم، همچنین یاد گرفتم شاعری که جهان بینی نداشته باشد گویی وجه مهمی از شعر را کم دارد.

این شاعر افزود: هر کس دغدغه‌های خود را دارد؛ اینکه برخی فکر می‌کنند فقط باید دغدغه‌ها را بیان کرد نیز درست نیست؛ بلکه از شعر دغدغه مند سخن می‌گوئیم به این معنا که ابتدا باید شعر باشد و سپس دغدغه‌مندی داشته باشد چراکه از دید من شعر بی دغدغه، شعر نیست.

ملکی ادامه داد: شاعر بی دغدغه کسی است که با داده‌های خود شعر می‌گوید و گویی یک حافظه به او متصل شده است که با استناد به اطلاعات آن شعر می‌گوید؛ شاعری که ندیده و نشنیده باشد همچون کسی است که بخواهد بدون لمس کردن آتش آن را توصیف کند.

کد خبر 428283

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شعر و ادبیات لایو اینستاگرام ادبیات ادبیات اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دغدغه مند من شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۶۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی

ایسنا/خوزستان مدیرعامل انجمن تالاسمی خوزستان با اشاره به مشکلات بیمه‌ای این بیماران گفت: یکی دو سال است روز به روز تعداد بیشتری از آزمایش‌ها و داروها از بسته خدمتی بیماران تالاسمی خارج می‌شود و این بسته خدمتی، هم در سازمان تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت در حال کوچکتر شدن است.

مریم خوش‌اخلاق در گفت‌وگو با ایسنا‏، با اشاره به ۸ ماه می روز جهانی تالاسمی اظهار کرد:‌ انجمن تالاسمی خوزستان ۲ هزار و ۲۰۰ عضو دارد که ۵۰۰ نفر از این افراد، بیمار سیکل سل هستند. بعد از مازندران، خوزستان دارای بیشترین آمار مبتلایان تالاسمی است.

وی در خصوص مشکلات فعلی بیماران تالاسمی افزود: داروی هیدروکسی اوره برای تعدادی از بیماران تالاسمی به عنوان جایگزین خون استفاده می‌شود، اما متاسفانه حدود سه ماه است که این دارو وارد نشده است.

خوش‌اخلاق با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در کمبود داروی بیماران تالاسمی تصریح کرد: در حال حاضر داروی هیدروکسی اوره موجود نیست، در حالی که این قرص جایگزین خون برای برخی بیماران است و این بیماران بدون مصرف این قرص نمی‌توانند حتی فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند. هر چند داروی ایرانی و هندی مشابه این دارو نیز وجود دارد اما برای بسیاری از بیماران سازگار نیست و به آن حساسیت دارند.

مشکل انجام بررسی‌های سالانه تالاسمی برای بیماران

وی بیان کرد: یکی دیگر از معضلات بیماران تالاسمی در خوزستان این است که دستگاه ام آر آی T۲ star بیمارستان گلستان اهواز که تقریبا مختص بیماران تالاسمی است و میزان آهن قلب و کبد را نشان می‌دهد، حدود چهار ماه است که مشکل دارد و هیچ مرکز دیگری در اهواز وجود ندارد که با بیماران خاص قرارداد داشته باشد تا بتوانند بررسی‌ها را انجام دهند، بنابراین بیماران این بررسی‌ها را انجام نمی‌دهند یا با هزینه‌های زیاد به تهران مراجعه می‌کنند تا این بررسی‌ها را انجام دهند.

مدیرعامل انجمن تالاسمی خوزستان گفت: بدون این بررسی‌ها اگر بیماران دچار عارضه شده باشند، دیر متوجه آن می‌شوند. این بررسی‌ها جزو چکاپ‌های سالیانه بیماران تالاسمی است. اگر این بیماران میزان آهن موجود در قلب و کبدشان را نسنجند، متوجه میزان بار آهن در این اندام‌ها نمی‌شوند و در نتیجه آهن دور قلب و کبد را فرا می‌گیرد و دچار عارضه قلبی و کبدی می‌شوند و دو عضو حیاتی بدن درگیر خواهند شد.

کوچک شدن بسته خدمتی بیماران تالاسمی

وی با اشاره به مشکلات بیمه‌ای تالاسمی عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات بیماران تالاسمی این است که یکی دو سال است روز به روز تعداد بیشتری از آزمایش‌ها و داروها از بسته خدمتی بیماران تالاسمی خارج می‌شود و این بسته خدمتی، هم در سازمان تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت در حال کوچکتر شدن است. مثلا قبلا چکاپ‌های سالیانه کاملا تحت پوشش بسته خدمتی بود، اما اکنون برخی آزمایش‌ها مانند تراکم استخوان هر دو سال یک بار باید انجام شود.

خوش‌اخلاق گفت: قبلا در بیمارستان بقایی اهواز همه هزینه‌های بیماران سیکل سل رایگان بود اما اکنون بیمارستان از این بیماران پول دریافت می‌کند و بعد بیماران باید فاکتورها را به بیمه خدمات درمانی ارسال کنند و مشخص نیست درصدی از آن پردخت می‌شود یا نه. بیمار تالاسمی حال خوشی ندارد، اما باید هزینه رفت و آمد را بدهد و پیگیری‌ها را انجام دهد تا ببیند بیمه پول هزینه‌شده را پرداخت می‌کند یا نه.

وی بیان کرد: سال گذشته از خردادماه سقف بسته خدمتی تمام شده بود و گفتند دیگر پول نداریم بنابراین بیماران باید پول پرداخت می‌کردند. بعد گفتند آبان‌ماه به بعد می‌توانیم هزینه فاکتورها را پرداخت کنیم، اما بیماری که در روستا است چگونه با بی‌حالی و سختی خود را به شهر برساند؟ هزینه رفت و آمد را هم باید بدهد تا ببیند فاکتورها را پرداخت می‌کنند یا نه. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رئیسی: ۱۰۰ هزار هکتار زمین در نهضت ملی مسکن تامین شد
  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • شرکت ۶۰ شاعر خارجی در جشنواره شعر رضوی ترکی آذری
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود