Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@07:59:31 GMT

شعر زنجیرش کنید ادای دِین به مقام منزوی است + صوت

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۸۲۳۰۹

شعر زنجیرش کنید ادای دِین به مقام منزوی است + صوت

علیرضا کُلیایی شاعر قطعه‌ی زنجیرش کنید از ادای دینش به حسین منزوی با سرودن این شعر می‌گوید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، در هفته گذشته قطعه‌ی «زنجیرش کنید» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و خوانندگی محمد معتمدی منتشر و با بازخوردهای خوبی از سوی مخاطبان موسیقی ایرانی مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعر این قطعه را علیرضا کُلیایی سروده است. کُلیایی درباره‌ی شعر «زنجیرش کنید» می‌گوید:‌ زنجیرش کنید برای من شعری است که با جوهر شیدایی نوشته شده است. گاهی هنرمند دچار آشفتگی‌های درونی می‌شود و هرگز نمی‌تواند از شر جنون درونی‌اش رهایی پیدا کند؛ مگر با اثری که خلق می‌کند. پس آن اثر برای هنرمند مرحم و شفاست.

او ادامه می‌دهد: زنجیرش کنید شعری کاملا جوششی است و نتیجه برخورد با یکی از شاهکارهای حسین منزوی است. همیشه دوست داشتم جواب این پرسش منزوی را بدهم که «درون آینه‌ی روبه‌رو چه می‌بینی / تو ترجمان جهانی بگو چه می‌بینی» یا این که در جایی دیگر می‌گوید «زندگی طرح چلیپایی است تفسیرش کنید»
چلیپا در ادبیات و عرفان ایرانی نمادی برای رنج است. این رنج برای من بازتابش در جوابیه‌ای بود که به این شعر دادم. در این شعر یک مثلث عاشقانه از خسرو، فرهاد و شیرین را متصور شدم و سعی کردم از زبان شخصیت اول این داستان که می‌تواند خسرو باشد حرفم را بزنم.

کُلیایی با اشاره به تسخیر خسرو از سوی فرهاد می‌گوید: فرهادی که در تنهایی خودش به سر می‌برد و تنها راهی که می‌تواند دردش را از این جدایی بیان کند، این است که شب‌ها به خواب خسرو بیاید و خلوت خسرو را آشفته و درون خسرو را تسخیر کند. گویا کسی که هم آغوش و همراز و همدم شیرین است، دیگر خسرو نیست. بلکه روح فرهاد است در وجود خسرو. این برای من در قالب یک تراژدی قابل تصویر بود و دوست داشتم این المان‌ها را بیان کنم و اشاره‌ای به جنون و شیدایی حسین منزوی در اشعارش داشته باشم.

او تاکید می‌کند: جنون و شیدایی در شعر برای من یک حلقه گمشده است. «زنجیرش کنید» در واقع ادای دِین به مقام والای مولانا حسین منزوی است.

این شاعر درباره‌ی تلفیق شعر و موسیقی می‌گوید:‌ شعر و موسیقی متمم و مکمل یکدیگر هستند و باید از لحاظ مختصات شیدایی و جنون همرنگ و یک‌اندازه باشند. درست مانند شکردانی است که اگر از شکر شعر شکردان را پُر کنیم و فضای خالی برایش نگذاریم، آن شکر هیچ خروجی نخواهد داشت. آن فضای خالی که برای شعر در نظر گرفته می‌شود بر عهده‌ی شیدایی شاعر است.

او تاکید می‌کند:‌ من کار بر روی یک ملودی را نمی‌پسندم. چرا که احساس می‌کنم شعر از فضای جوششی در می‌آید. ترجیحم این است که آهنگساز به شعر آشنا باشد و این ارتباط بین شاعر و آهنگساز شکل بگیرد. آهنگساز با شعر معاشرت کند و شاعر هم حرف‌های آهنگساز را بشنود. در نهایت اگر شاعر شعری را خلق می‌کند، میوه‌ی شعور شاعر باشد تا در اختیار آهنگساز قرار گیرد و آهنگساز هم موسیقی درونی شعر را درک کند و در قالب یک مجسمه زیبا ظاهرش کند.

کُلیایی می‌گوید: کار بر روی ملودی حالت مهندسی و چیدمانی می‌گیرد. من این حالت را نمی‌پسندم اما به دوستانی که اینگونه فعالیت‌ می‌کنند احترام می‌گذارم.

در پایان قطعه‌ی «زنجیرش کنید» را با صدای محمد معتمدی و با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد می‌شنوید. شعر این قطعه را علیرضا کُلیایی سروده است.

انتهای پیام/

R33357/P1356/S4,35,40,42/CT15

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۲۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دختران صاحبان اندیشه فردا هستند، بیان کرد: ما نگاه مغرب زمین را در مورد زن و دختر نمی‌پذیریم زیرا که یک نگاه ابزاری است، آن نگاهی که می‌خواهد زن را از جامعه و نقش آفرینی جدا کند را هم نمی‌پسندیم زیرا منزوی کردن زنان را قبول نداریم.

به گزارش ایرنا، «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در مراسم جشن گرامیداشت روز دختر «دختران آرمانی» که صبح امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت برگزار شد ضمن گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) تصریح کرد: به برکت نام فاطمه معصومه روز دختر مبارک باد، از برگزار کنندگان این نشست باشکوه تشکر می‌کنم. به وجود شما دختران افتخار می‌کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: دختران عزیز شما معلمان و استادان دانشگاه و صاحبان اندیشه فردا برای جامعه و آینده سازان کشور هستید. شما دختران سرمایه بزرگ برای خانواده، شهر استان و کشور هستید و ما قدر شما را می‌دانیم.

رئیس جمهور گفت: دختر هدیه خداوند است. شما هدیه‌های الهی هستید و ما به شما به عنوان هدیه‌های گرانقدر پروردگار نگاه می‌کنیم.

منزوی‌کردن زنان را به هیج‌وجه قبول نداریم

آیت الله رئیسی بیان کرد: ما نگاه مغرب زمین را در مورد زن و دختر نمی‌پذیریم زیرا که یک نگاه ابزاری است، آن نگاهی که می‌خواهد زن را از جامعه و نقش آفرینی جدا کند را هم نمی‌پسندیم زیرا منزوی کردن زنان را قبول نداریم.

رئیس جمهور تاکید کرد: نگاهی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی فرمودند نگاه عمیق اسلام است که معتقد است دختران ما می‌توانند همسران و مادران ارزشمند باشند و هم میتوانند در عرصه اجتماع نقش آفرینی کنند.

رئیس جمهور به آمار دختران تحصیل‌کرده کشورمان که جزو بالاترین‌ها در منطقه و جهان است اشاره کرد و گفت: دیروز در مراسم قدردانی از مدال‌آوران ورزشی، تعداد قابل توجهی از دختران ورزشکار را دیدیم که با ایستادن بر سکوهای قهرمانی جهانی برای کشور افتخارآفرینی کردند و از سوی دیگر تعداد بی‌شماری زن و دختر داریم که در عرصه‌های معلمی، استاد دانشگاهی، مخترع، مدیر و غیره مشغول فعالیت هستند؛ دختران امروز آینده‌سازان فردای کشور هستند و لازم می‌دانم از مربیان و معلمان شما صمیمانه قدردانی کنم.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امروز فقط به شکل نمادین روز دختر نامگذاری شده و باید همه روزها و هفته‌ها و ماه‌ها را روز دختران بدانیم و قدردان زنان و دختران باشیم، همچنان که پیامبر، امامان و پیشوایان ما و شهدای عالی‌قدر ما اینگونه عمل کردند و باید ایشان را الگوی خود قرار دهیم.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه کشوری که به نام قرآن و دین و به نام حضرت فاطمه معصومه تلاش کرده پرچم دین را برافرازد، بتواند در عرصه‌های مختلف پیشرفت کند و آینده را به دست شما دختران و جوانان ایران اسلامی پرافتخار رقم بزند، گفت: ما هم به عنوان دولت در خدمت شما هستیم و به خدمتگزاری به شما افتخار می‌کنیم.

وی در پایان اظهار داشت: از همین جا روز دختر را به همه شما و به همه دختران ایران زمین تبریک می‌گویم و به اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی عاطفه، احساس، رحمت الهی، مایه افتخار و وجودی ذی‌قیمت و دوست‌داشتنی و با همه وجود می‌گویم که همه دختران ایران عزیز را دوست دارم.

دیگر خبرها

  • معاون پارلمانی رییس جمهور به مقام شهدای بیجار ادای احترام کرد
  • ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد
  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • ادای احترام استاندار کردستان به مقام شامخ شهدای خسروآباد
  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم
  • منزوی کردن زنان را قبول نداریم
  • (ویدئو) ادای سوگند اعضای گارد حفاظت از پاپ
  • تجلیل از معلمان شهر دهدشت/ تقدیر از فرهنگیان خبرنگار
  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا