Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@09:53:11 GMT

گفت‌وگویی با «سلطان غزل» که ناتمام ماند

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۶۷۱۱۶

گفت‌وگویی با «سلطان غزل» که ناتمام ماند

کتاب «از عشق تا عشق» تاریخ شفاهی حسین منزوی است که روی جلد آن عبارت یک گفت‌وگوی بلند ناتمام درج شده و همین می‌تواند عاملی باشد که کتاب را باز کنید.

به گزارش مشرق، «سلطان غزل» این لفظی بود که وقتی صحبت از او شد همکارم با این تعبیر از وی یاد کرد. گفت در دهه 50 او سرآمد غزل‌سرایان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صحبت‌ها به بهانه کتاب «از عشق تا عشق» صورت گرفت.

کتابی که به نوعی تاریخ شفاهی حسین منزوی است که روی جلد آن عبارت یک گفت‌وگوی بلند ناتمام درج شده و همین می‌تواند عاملی باشد که کتاب را باز کنید.

این کتاب که حاصل گفت‌وگوی ابراهیم اسماعیلی اراضی با حسین منزوی است از دوران کودکی و خاطرات این شاعر برجسته در سال‌های خردسالی آغاز می‌شود و به روزگار دانشجویی این شاعر کشیده می‌شود.

این کتاب هرچند ناتمام است و گفت‌وگو در یک جایی با درخواست مرحوم حسین منزوی متوقف می‌شود اما دارای نکات قابل توجهی است. «از عشق تا عشق» بیشتر حول سال‌های پیش از انقلاب و دوران دانشجویی حسین منزوی می‌گردد ولی به سال‌های پس از انقلاب نمی‌رسد و اجل به حسین منزوی امان نمی‌دهد که پازل سال‌های فعالیت شاعری‌ش را تکمیل کند تا خواننده و مخاطب اشعارش با او بیشتر آشنا شود.

حسین منزوی شاعری است که اشعارش در جریان شعر روزگار خود بسیار اثرگذار بوده است و بسیاری در استقبال از اشعار او دست به سرودن زده‌اند در این کتاب به بیان اولین تجربه‌های شاعری و سرایش اشعار خود پرداخته است. معروف‌ترین غزل او که مطلع آن بیت «لبت صریح‌ترین آیه‌ی شکوفایی است/ و چشم‌هایت، شعر سیاه گویایی است» بارها توسط شاعران مختلف مورد استقبال قرار گرفته است.

روزهای حضور منزوی در دانشکده ادبیات و حال و هوای دهه 40 این محفل علمی ادبیات ایران یکی از تصاویری است که در این کتاب به چشم می‌آید. او در این کتاب به اساتیدش اشاره می‌کند و خاطراتی را پیرامون آنها بازگو می‌کند.

بهترین تصویری که در «از عشق تا عشق» خواننده با آن روبرو می‌شود وضعیت انجمن‌های ادبی آن روزگار است و قله‌های انجمن‌های ادبی در آن به نمایش در می‌آید. خواننده اگر بخواهد حول این مسئله مطالعه داشته باشد خواندن خاطرات حسین منزوی بی‌شک به او کمک خواهد کرد تا جو برخی انجمن‌ها را بدست بیاورد.

علاوه بر این تصویری از فضای مطبوعات ادبی سال‌های دهه 40 به خصوص نیز در خاطرات منزوی برجسته است. منزوی در این کتاب به ماجرای انتشار اشعارش در مجله «فردوسی» اشاره می‌کند. مجله فردوسی که یکی از روشنفکری‌ترین مجلات روزگار پیش از انقلاب بود توسط جمعی از اهالی ادبیات آن روزگار اداره می‌شده در این کتاب بخشی از خاطرات منزوی را به خود اختصاص داده است. نکته جالب توجه در خاطرات این بخش اعمال تبعیض‌هایی از سوی گردانندگان آن مجله در قبال سروده‌های شاعران است. منزوی از رفتارهای غیر انسانی برخی اعضای تحریریه این مجله در قبال اشعارش گلایه می‌کند و مسائلی را بیان می‌کند که به نوعی رسوا کردن افرادی مانند علیرضا نوری‌زاده می‌شود.

ابراهیم اسماعیلی اراضی خود در مقدمه این کتاب عنوان می‌کند که اگر می‌دانستم آنجا که حسین منزوی از من خواست مصاحبه را قطع کنم قرار نیست دوباره ادامه دهیم هیچ وقت اجازه نمی‌دادم این مصاحبه تمام شود.

با وجود اینکه این مصاحبه ناتمام است ولی نکات خوبی را در طول یک سالی که این مصاحبه صورت گرفته در خود دارد. این کتاب که بیش از 300 صفحه است شامل عکس‌هایی دیده نشده از حسین منزوی است که در انتهای کتاب منتشر شده است.

کتاب «از عشق تا عشق» یک گفت‌وگوی بلند ناتمام با حسین منزوی اثر ابراهیم اسماعیلی اراضی از سوی نشر فصل پنجم روانه بازار کتاب شده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۷۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دختران صاحبان اندیشه فردا هستند، بیان کرد: ما نگاه مغرب زمین را در مورد زن و دختر نمی‌پذیریم زیرا که یک نگاه ابزاری است، آن نگاهی که می‌خواهد زن را از جامعه و نقش آفرینی جدا کند را هم نمی‌پسندیم زیرا منزوی کردن زنان را قبول نداریم.

به گزارش ایرنا، «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در مراسم جشن گرامیداشت روز دختر «دختران آرمانی» که صبح امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت برگزار شد ضمن گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) تصریح کرد: به برکت نام فاطمه معصومه روز دختر مبارک باد، از برگزار کنندگان این نشست باشکوه تشکر می‌کنم. به وجود شما دختران افتخار می‌کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: دختران عزیز شما معلمان و استادان دانشگاه و صاحبان اندیشه فردا برای جامعه و آینده سازان کشور هستید. شما دختران سرمایه بزرگ برای خانواده، شهر استان و کشور هستید و ما قدر شما را می‌دانیم.

رئیس جمهور گفت: دختر هدیه خداوند است. شما هدیه‌های الهی هستید و ما به شما به عنوان هدیه‌های گرانقدر پروردگار نگاه می‌کنیم.

منزوی‌کردن زنان را به هیج‌وجه قبول نداریم

آیت الله رئیسی بیان کرد: ما نگاه مغرب زمین را در مورد زن و دختر نمی‌پذیریم زیرا که یک نگاه ابزاری است، آن نگاهی که می‌خواهد زن را از جامعه و نقش آفرینی جدا کند را هم نمی‌پسندیم زیرا منزوی کردن زنان را قبول نداریم.

رئیس جمهور تاکید کرد: نگاهی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی فرمودند نگاه عمیق اسلام است که معتقد است دختران ما می‌توانند همسران و مادران ارزشمند باشند و هم میتوانند در عرصه اجتماع نقش آفرینی کنند.

رئیس جمهور به آمار دختران تحصیل‌کرده کشورمان که جزو بالاترین‌ها در منطقه و جهان است اشاره کرد و گفت: دیروز در مراسم قدردانی از مدال‌آوران ورزشی، تعداد قابل توجهی از دختران ورزشکار را دیدیم که با ایستادن بر سکوهای قهرمانی جهانی برای کشور افتخارآفرینی کردند و از سوی دیگر تعداد بی‌شماری زن و دختر داریم که در عرصه‌های معلمی، استاد دانشگاهی، مخترع، مدیر و غیره مشغول فعالیت هستند؛ دختران امروز آینده‌سازان فردای کشور هستند و لازم می‌دانم از مربیان و معلمان شما صمیمانه قدردانی کنم.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امروز فقط به شکل نمادین روز دختر نامگذاری شده و باید همه روزها و هفته‌ها و ماه‌ها را روز دختران بدانیم و قدردان زنان و دختران باشیم، همچنان که پیامبر، امامان و پیشوایان ما و شهدای عالی‌قدر ما اینگونه عمل کردند و باید ایشان را الگوی خود قرار دهیم.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه کشوری که به نام قرآن و دین و به نام حضرت فاطمه معصومه تلاش کرده پرچم دین را برافرازد، بتواند در عرصه‌های مختلف پیشرفت کند و آینده را به دست شما دختران و جوانان ایران اسلامی پرافتخار رقم بزند، گفت: ما هم به عنوان دولت در خدمت شما هستیم و به خدمتگزاری به شما افتخار می‌کنیم.

وی در پایان اظهار داشت: از همین جا روز دختر را به همه شما و به همه دختران ایران زمین تبریک می‌گویم و به اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی عاطفه، احساس، رحمت الهی، مایه افتخار و وجودی ذی‌قیمت و دوست‌داشتنی و با همه وجود می‌گویم که همه دختران ایران عزیز را دوست دارم.

دیگر خبرها

  • مردم بیرجند،درمیان وخوسف کار ناتمام ۱۱ اسفند رابه نتیجه می رسانند
  • پاسخ بانک مرکزی به مغالطه‌های سلطان چاپ پول
  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم
  • منزوی کردن زنان را قبول نداریم
  • بهترین خانه‌های جهان در ماه آوریل 2024 (+عکس)
  • سرباز ژاپنی که تا ۲۹ سال پس از پایان جنگ جهانی تسلیم نشد / شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / پنج فعالیت بشری که از فضا دیده می‌شود / مارچ ۸۱۱، سلطان فرمول یک
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است